Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šebrle se ve Francii kvalifikoval na MS

Albi (Francie) – Desetibojař Roman Šebrle si zajistil účast na atletickém mistrovství světa v Tegu. Na francouzském šampionátu v Albi splnil výkonem 8 109 bodů mírnější limit Českého atletického svazu. Šebrle ve Francii startoval jako host a v konkurenci s domácí elitou obsadil druhé místo, když o osm bodů prohrál s mistrem Evropy Romainem Barrasem. Šebrle měl k limitu nakročeno už po čtvrtku, v polovině závodu vedl součtem 4 122 bodů. Ve druhém dnu se mu povedly obě vrhačské disciplíny.

V hodu diskem předvedl 47,06 metru a především v oštěpu zazářil hodem dlouhým 68,90. Mohl si pak dovolit běžet pomalu i závěrečnou patnáctistovku (4:51,70), přesto kvalifikační normu splnil s rezervou 109 bodů.

Bronzový medailista z letošního halového mistrovství Evropy v Paříži Šebrle letos absolvoval teprve druhý desetiboj. Při tom prvním v červnu v Kladně se trápil kvůli zranění lýtek a Achillových šlach. Přestože tehdy závod dokončil, ani zdaleka se limitu na MS nepřiblížil.

Před dvěma týdny uvažoval o startu na mítinku v Ratingenu, ale po zranění se ještě necítil zcela fit a dal přednost poslední šanci na mistrovství Francie. V aktuálních světových tabulkách se zařadil na 21. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články