Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Desetibojař Helcelet útočí na ME do 23 let na medaili

Ostrava - Dvě místa pod stupni vítězů mají na svém kontě čeští atleti po prvním dnu mistrovství Evropy do 23 let v Ostravě. Výborně si vede v soutěži desetibojařů Adam Sebastian Helcelet, který je po prvním dnu na třetím místě se ziskem 4213 bodů. Na vedoucího Bělorusa Michona má manko jen 37 bodů. V soutěži koulařů obsadil čtvrtou pozici výkonem 18,43 metru Martin Stašek, hned za ním skončil vrhem o dva centimetry kratším Ladislav Prášil.

"Něco jsem pokazil, ale 8000 bodů se pořád dá udělat," uvedl Helcelet k mírnějšímu limitu na MS do Tegu. "Měl jsem na víc," láteřil naopak Stašek, kterému chybělo k medaili 40 centimetrů. Šampionem se stal Němec David Storl výkonem 20,45 metru.

Velkým zklamáním skončil šampionát pro oštěpaře Jakuba Vadlejcha, který si dělal zálusk na jednu z medailí a výkon přes 80 metrů. Ani jeden ze tři kvalifikačních pokusů mu však nevyšel a úmyslně všechny přešlápl. "Byl jsem nabuzený, ale nedokázal jsem se vyburcovat a hlavně technicky to byla velká bída," prohlásil svěřenec světového rekordmana Jana Železného.

Postup z kvalifikací a rozběhů slavili vedle koulařů další čtyři čeští atleti, Eva Krchová byla v bězích na 3000 metrů překážek v osobním rekordu 9:55,99 minuty dokonce vůbec nejrychlejší. Uspěla i její kolegyně Lucie Sekanová a také tyčkař Adam Pašiak a diskařka Jitka Kubelová.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih dopoledního programu ME

Do dalších bojů naopak neprošli sprinteři Petra Urbánková a Václav Zich, diskařka Kateřina Klausová, oštěpařka Nikol Ogrodníková, v závodu na 400 metrů překážek Radek Fišer a Tomáš Křikal, který kvůli zranění do rozběhu vůbec nenastoupil, stejně jako Pašiak do skoku dalekého. Ten ale dal přednost přípravě na finále skoku o tyči. Vinou zranění nedokončil rozběh na 800 m Jan Kubista mladší.

Jakub Vadlejch
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka
Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články