Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Svoboda: Buď se vrátím velkými výkony, nebo vůbec

Praha - Překážkář Petr Svoboda se před měsícem na soustředění na Kanárských ostrovech zranil a nyní se chce co nejdříve vrátit na atletickou dráhu. Halovému mistru Evropy by k tomu měla pomoci speciální příprava, která simuluje trénink běhu. Není však jisté, jestli se letos v soutěžním běhu vůbec objeví.

Svoboda laboruje s natrženým svalovým úponem na levém chodidle. Po téměř měsíční léčbě stále cítí bolest. "Je tu po čtyřech týdnech zlepšení. Včera jsem byl na rezonanci, kde se prokázalo, že je to o padesát procent lepší. Ale zatím z toho extra dobrý pocit nemám," přiznal český rekordman.

Halový mistr Evropy nepřestal trénovat. Jen běh a přechody překážek nahrazuje speciálními cviky, ať už v posilovně, na kole, nebo v bazénu. "Běhání ve vodě – to je asi největší bolest, co může být. Myslel jsem si, že to bude jen odlehčení tréninku, že si půjdu zaplácat nohama ve vodě. Nakonec je to tak, že když to dodělám, zajedu pod hladinu a tam se vykřičím, jak to bolí," prozradil Svoboda.

Je nám líto, video expirovalo.
Reakce Petra Svobody

Zhruba za měsíc by se měl Svoboda představit v soutěži. Pokud však pata nebude v pořádku, do závodního kolotoče letos vůbec nenaskočí. "Buď se vrátím s velkými výkony, nebo vůbec. Nechci se jako mistr Evropy vrátit a být poslední," dodal.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články