Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Bolt hýřil humorem i v Praze

Praha/Ostrava – Jamajský sprinter Usain Bolt se po včerejším představení v Ostravě přesunul do Prahy. A stejně jako na vítkovickém stadionu i v metropoli hýřil humorem a dobrou náladou. Z centra Prahy pak zamířil Bolt rovnou na letiště. Příští týden ho čeká dvoustovka na mítinku Diamantové ligy v Oslu. Také tento závod můžete sledovat v přímém přenosu na ČT4 a nebo na webu Sportživě.cz ve čtvrtek 9. června od 20:00.

Usain Bolt na neformálním setkání s novináři nezůstal nic dlužen pověsti velkého showmana. hned při příchodu si zatancoval a ukázal také své typické gesto.

Nejrychlejší atlet světa se setkal i s mladými nadějnými atlety, kteří uspěli v závodě na Václavském náměstí. "Nechtěl byste reprezentovat Jamajku na zimní olympiádě ve čtyřbobu?" zaznělo z úst jednoho zvědavého mladíka. "Asi ne. Nemám rád zimu a hlavně bych se do čtyřbobu vůbec nevešel," reagoval jamajský fenomén.

Je nám líto, video expirovalo.
Bolt navštívil Prahu

Zlatá tretra si stále přeje získat status Diamantové ligy

Bolt si v Ostravě odpočinul od kolotoče Diamantové ligy, ale už brzy by to už tak být nemuselo. Atletická Zlatá tretra má totiž stále zájem o zařazení do elitního seriálu. "I když z toho vyplývají poměrně velká marketingová a další omezení, tak samozřejmě bychom do Diamantové ligy chtěli. Výhody určitě převažují," prohlásil dnes manažer Zlaté tretry Alfons Juck. Pořadatelé Diamantové ligy mají omezená marketingová práva a také musí organizovat předepsané disciplíny.

Minimálně ale příští, jednapadesátý ročník ostravského mítinku se uskuteční znovu "pouze" jako závod kategorie IAAF World Challenge. Prestižní mítinky totiž mají smlouvu s mezinárodní federací IAAF do olympijské sezony 2012.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články