Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olga Fikotová

Memoriál Ludvíka Daňka vyhrál Polák Malachowski

Turnov - Memoriál Ludvíka Daňka v hodu diskem v Turnově vyhrál favorit - polský mistr Evropy Piotr Malachowski. Stříbrný olympijský medailista a vicemistr světa porazil výkonem 64,41 metru o 45 centimetrů Maďara Róberta Fazekase, třetí skončil Roland Varga (63,74). Přesně o metr méně než třetí Chorvat hodil na čtvrtém místě nejlepší český diskař Jan Marcell.

Tyčkařka Jiřina Ptáčníková překonala 440 centimetrů a potvrdila splnění limitu na mistrovství světa v Tegu. Neúspěšně se pak ve větrném počasí pokoušela o překonání vlastního maxima pod otevřeným nebem 462 cm. "Byl to pro mě test, co vydrží záda," řekla Ptáčníková, která se potýká se zdravotními problémy takřka dva měsíce.

V lepším výkonu jí zabránil vítr. "Bylo to nevyzpytatelné, takže musím být dneska maximálně spokojená," prohlásila. Za týden ji čeká závod na Zlaté tretře v Ostravě.

Nejvýše skočil maturant Bába

Ve skoku vysokém vyhrál jasně Jaroslav Bába, ale výkon 220 cm jej neuspokojil. "Jsem trochu nervózní ze zítřka," uvedl vicemistr světa, kterého ve středu čeká první část státní maturitní zkoušky. Druhou absolvuje dopoledne před Zlatou tretrou příští týden v úterý.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články