Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Hlavní hvězdou Memoriálu Josefa Odložila bude Špotáková

Praha - Oštěpařka Barbora Špotáková a halový mistr Evropy v překážkovém běhu Petr Svoboda budou největšími hvězdami osmnáctého ročníku Memoriálu Josefa Odložila, který se uskuteční na pražské Julisce v pondělí 13. června. Hlavním závodem bude tradičně běh na 1 500 metrů na počest Josefa Odložila, který na této trati získal stříbrnou medaili na olympijských hrách v Tokiu v roce 1964. V programu mítinku je připraveno stejně jako loni 13 disciplín, šest ženských a sedm mužských.

Memoriál sedí českým atletům, možnost startovat mají také výškař Jaroslav Bába, který na letošním halovém ME vybojoval stříbrnou medaili, přihlásila se i halová mistryně Evropy na 400 metrů Denisa Rosolová, poběží však závod na poloviční trati. Běh na 400 m překážek využije k testu své formy také Zuzana Hejnová. "Je pozitivní mít ve startovní listině nejlepší české atlety," řekl na tiskové konferenci ředitel závodu Miroslav Ševčík.

Soupeřkou Špotákové bude Němka Katharina Molitorová i kvalitní polská oštěpařka Barbara Madejczyková. "Je to mítink, který mám ráda. Je vždycky příjemné si zaházet doma před svými fanoušky a na stadionu, který je vlastně mým domovským," prohlásila už v úterý Špotáková.

Svoboda, který se loni na Julisce blýskl českým rekordem 13,27 sekundy, bude hájit evropskou vládu proti Lotyšovi Stanislavsi Olijarsovi a Arturu Nogovi z Polska. Soupeřem výškaře Báby budou Rus Andrej Silnov či Dmitro Děmjaňuk z Ukrajiny. Na hlavní plochu se vrátí také hod kladivem se Szymonem Ziólkowským z Polska, Slovákem Liborem Charfreitagem a Němcem Marcusem Esserem.

Favoritem hlavního běžeckého závodu by měl být Harold Keitany z Keni, který umí patnáctistovku těsně k hranici 3:30 minut. Závod na 100 metrů podle organizátorů poběží mistr světa z Paříže 2003 Kim Collins z ostrova Svatý Kryštof a Nevis.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články