Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Šebrle útočí na zlato, po prvním dnu vede

Praha - Čeští atleti dnes v pařížské hale Bercy zanechali výraznou stopu. Na včerejší zlato překážkáře Svobody totiž překvapivě navázala i čtvrtkařka Denisa Rosolová, navíc výškař Jaroslav Bába přidal stříbrnou medaili. Skvěle rozjel soutěž i vicebojař Roman Šebrle, který zatím nasbíral nejvíc bodů a po prvním dnu vede se ziskem 3493 bodů. Před druhým Kravčenkem má náskok 31 bodů, třetí Francouz El Fassi pak ztrácí 54 bodů. Kravčenko má ale podle posledních informací problémy s kotníkem a není jasné, zda bude v neděli závodit.

Desetibojař Roman Šebrle
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Český vicebojař Roman Šebrle začal boj o jednu z medailí výborně. V úvodním běhu na 60 metrů předvedl kvalitní výkon 7,06 sekundy a usadil se na pátém místě se ziskem 861 bodů. Tak rychle běžel Šebrle naposledy na halovém mistrovství Evropy v Birminghamu v roce 2007, kde tehdy vyhrál.

V dálce výkonem 759 cm těsně zaostal za letošním maximem ze Stromovky (767) a disciplínu vyhrál, před závodem si nicméně přál skočit dál. Také v kouli předvedl výkon na hranici letošního maxima (15,48). "Dálku a kouli jsem nepokazil, ale ani v nich nijak zvlášť nevylítl. Hlavně v dálce jsem chtěl dál," prohlásil Šebrle.

Ve výšce překonal 206 centimetrů, ale rovněž chtěl víc. A dva pokusy na 209 cm byly velmi nadějné. "Zase to není špatné, ale chtělo to víc, moc tomu nechybělo," prohlásil Šebrle. "Přitom se mi skákalo fantasticky. Je to smůla," dodal.

Pokud Šebrle v neděli nic významně nepokazí, tak má velkou šanci na šestou medaili z halového ME a může se dokonce poprat o čtvrté zlato. "Zítra to bude hodně zajímavé a tvrdý a těsný boj," tušil Šebrle. Bude muset běžet rychle překážky a skočit alespoň 490 cm o tyči. "O to víc mě bude možná mrzet ta výška," upozornil na to, že ve čtvrté disciplíně nechal 28 bodů. "Třeba bude víc štěstíčka zítra," věřil.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články