Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Špotáková si zahází proti novému kouči Železnému

Praha - Už má dávno po sezoně, přesto si Barbora Špotáková ještě letos hodí oštěpem, byť zcela jistě nebude lámat rekordy. Světová rekordmanka ukáže své umění v hodu na cíl dětem v Kladně při pátečním vyvrcholení letošního prvního ročníku projektu Českého atletického svazu Atletika pro děti. Soupeřit s ní budou v exhibičním souboji její nový kouč světový rekordman Jan Železný a trenér atletické reprezentace Tomáš Dvořák. Špotáková předčasně ukončila sezonu po finále premiérové Diamantové ligy, kterou vyhrála. Od mítinku v Curychu ji však bolel loket, který ji omezoval i na bronzovém ME v Barceloně. Klid posledních týdnů ale její ruce pomohl a oštěpařka si opět může užít atmosféru fandících diváků.

"Podle mě nevyhraju. Honza je lepší," prohlásila Špotáková v narážce na kouče, který letos nahradil jejího dlouholetého trenéra Rudolfa Černého. Železný si po konci kariéry v roce 2006 občas na tréninku hodí, na veřejnosti to bude poprvé.

Daleko víc námahy bude muset vynaložit Dvořák. Prvně od konce kariéry nastoupí na start desetiboje, byť jednodenního a s lehce modifikovanými disciplínami. Závodění mu chybí, letos už část víceboje absolvoval, minulý víkend navíc skákal v Olomouci na Hanácké laťce a přenesl se přes 180 cm. "Atletika mě pořád baví, tak proč bych si ji neužil i po kariéře," poznamenal Dvořák. Nedokázal si ale tipnout, kolik bodů by mohl udělat. "Taky mám nějaké to kilo navíc," dodal s úsměvem.

Atletické odpoledne na Městském stadionu Sletiště pod patronací tří českých atletických hvězd začne v 15:00, v doprovodném programu se předvedou také postižení atleti ze Sportovního klubu Jedličkova ústavu v Praze. Osmiboj hravou formou pro děti od dvou do zhruba deseti let skončí v 18:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články