Národní listy, 25. 6. 1920

Nával na průmyslové školy v Praze.

Ke včerejší zprávě pod tímto titulem v našem listě uveřejněné můžeme k upokojení zklamaných rodičů sděliti, že včera byla přijata p. ministrem Habrmanem tříčlenná deputace zklamaných rodičů, žádající za zřízení paralelky na jmenované škole na vyšším oddělení stavebnickém od 1. září 1920.

Nával na průmyslové školy v Praze.

Pan ministr deputaci vlídně přijal, ujistil svojí podporou, rovněž pan ministerský rada Rosa, kamž deputace hned p. ministrem byla poslána. Záleží nyní na rozhodnutí p. ředitele a příslušné komise na vyšší státní průmyslové škole v Praze.
Jak jsme informováni, bude dnes o tom porada na výše jmenované škole, porada pro zřízení oné paralelky rozhodující. Jsme přesvědčeni, že všichni činitelé, na nichž ještě záleží, budou míti porozumění pro oprávněný požadavek zklamaných rodičů, jako je má p. ministr vyučování. Výmluvy na nedostatek místa neb učitelských sil zde nemohou padnouti na váhu, poněvadž se zajisté při dobré vůli vše opatří. Připomínáme jen, že Němci mají v Čechách vyšší průmyslové školy tři, kdežto Češi pořáde jen vyšší daně.

Zpět