Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Házenkáři Polska překvapivě vyřadili favorizované Chorvatsko

Rio de Janeiro - Olympijský turnaj házenkářů dospěl do vyřazovacích bojů. Čtvrtfinále se stalo osudným vítězům základní skupiny A z Chorvatska, kteří senzačně podlehli Polsku. O medaile budou nadále bojovat také Francouzi, Dánové a reprezentanti Německa.

Házenkáři Polska slaví postup do semifinále OH
zdroj: REUTERS autor: Marko Djurica

Německo, vítěz skupiny B, narazilo ve čtvrtfinále na Katar. Outsider se držel pouze do stavu 8:8, poté však naši západní sousedé odskočili a první poločas vyhráli čtyřbodovým rozdílem 16:12. Po změně stran už jednozačně dominovali a stříbrný celek z loňského světového šampionátu porazili 34:22.

Vyrovnanější zápas sliboval duel mezi domácími Brazilci a francouzským týmem. Házenkáři pořadatelské země přehráli v základní skupině favorizované Němce, ale ve čtvrtfinále na obhájce zlatých medailí z Pekingu a Londýna nestačili. Zatímco první poločas byl vyrovnaný a skončil nerozhodně 16:16, druhá půle už patřila pouze jednomu týmu. Reprezentanti ze země galského kohouta dokráčeli k výhře 34:27. V semifinále těžkých vah si zahrají právě s Německem.

Třetí čtvrtfinálovou dvojici tvořili Dánové a Slovinci. Přestože Dánové skončili po základní skupině až třetí, vyšlápli si na mírného favorita, který skončil za Německem jen vinou horšího vzájemného zápasu. Slovinci ztráceli krok se soupeřem od začátku zápasu a po první třicetiminutovce prohrávali o tři branky 13:16. Dánové se nakonec do první čtyřky probojovali po výsledku 37:30.

Soupeřem jim bude Polsko. Naši východní sousedé totiž senzačně porazili vítěze skupiny A z Chorvatska 30:27. Už první půli vyhráli svěřenci Talanta Duyshebaeva rozdílem čtyř branek a vypracovaný náskok uhájili až do konce. Životní výkon podal Karol Bielecki, jenž konto favorizovaného celku zatížil celkem dvanácti přesnými zásahy. Chorvaté, bronzoví medailisté z předcházejících Her, tak v Riu překvapivě končí.     

Házená - muži:

Čtvrtfinále:

Brazílie - Francie 27:34 (16:16)

Německo - Katar 34:22 (16:12)

Dánsko - Slovinsko 37:30 (16:13)

Chorvatsko - Polsko 27:30 (14:18)

Semifinálové dvojice: Polsko - Dánsko, Francie - Německo

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články