Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Brit Whitlock má dvě zlaté z gymnastiky, Bilesová už třetí

Rio de Janeiro - Olympijským vítězem v prostných se stal britský sportovní gymnasta Max Whitlock. Nejcennější kov přidal k bronzové medaili z víceboje a pro Británii tím vybojoval první zlato z gymnastiky na OH. A po chvíli přidal druhé za cvičení na koni našíř. Američanka Bilesová suverénně ovládla přeskok a po triumfech ve víceboji a v družstvech získala v Riu třetí zlatou medaili. Nejlepší gymnastka současnosti má stále šanci odvézt si z Ria pět titulů, což dosud žádná jejích předchůdkyně nedokázala.

Max Whitlock
zdroj: Reuters autor: Mike Blake

Stříbro si za prostná v soutěži mužů vysloužil svým výkonem Brazilec Diego Hypólito, radost domácího publika umocnil třetí Arthur Mariano. Oba medailisty od sebe navzájem dělila jedna desetina bodu. Na koni na šíř předčil Whitlock svého krajana Louise Smithe i třetího Američana Alexandera Naddoura.

Dvojnásobný mistr světa Kenzo Širai skončil až čtvrtý kvůli tomu, že při jednom z předvedených přemetů málem upadl. Jeho krajan a vícebojařský šampion Kohei Učimura skončil za ním pátý.

Bilesová kraluje

Desetinásobná mistryně světa předvedla dva téměř perfektní skoky, za oba dostala více bodů než zbývajících sedm finalistek. Druhá skončila úřadující mistryně světa Ruska Marija Paseková, bronz získala Švýcarka Giulia Steingruberová.

Zlato z bradel v Riu obhájila ruská sportovní gymnastka Alija Mustafinová. Bronzová z víceboje těsně porazila Američanku Madison Kocianovou. Třetí příčku obsadila Němka Sophie Schederová. Bilesová se do finále své nejslabší disciplíny nekvalifikovala.

Výsledky sportovní gymnastiky:

Muži:

Ženy:

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články