Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Djokovič na vytoužené zlato nedosáhne, nad jeho síly byl Del Potro

Rio de Janeiro – Na olympiádu přijel s tím, že by rád získal vytoužené zlato. Novaku Djokovičovi se však jeho přání nesplní. Světová jednička na turnaji skončila už v 1. kole, když nad jeho síly byl Argentinec Juan Martín del Potro. Srbský tenista s ním prohrál dvakrát 6:7.

"Byla to jedna z nejhorších porážek v kariéře. Jsem smutný a hrozně moc zklamaný, protože olympijské hry považuju za něco speciálního," hlesl Djokovič a uznale dodal, že Argentinec byl tentokrát lepším hráčem. "V rozhodujících momentech předvedl fantastický tenis."

Del Potrovi sice aktuálně patří v žebříčku ATP až 141. místo, jenže už býval světovou čtyřkou a má také grandslamový titul z US Open z roku 2009. Jeho kariéru však poznamenalo několik operací zápěstí. Proti Djokovičovi však potvrdil, že je definitivně zpátky.

Agresivní hrou přehrál světovou jedničku dvakrát v tie-breaku: v prvním 7:4, ve druhém 7:2. U sítě se pak vřele objali a oba se na kurtu rozplakali. Frustrovaný Djokovič při odchodu vzlykal, Del Potrovi vytryskly slzy štěstí. Djokoviče porazil i před čtyřmi lety na OH v Londýně a připravil ho o bronz.

Den přitom nezačal pro Del Potra vůbec dobře, uvízl na 40 minut ve výtahu v olympijské vesnici, než ho vysvobodili argentinští házenkáři. Večer na kurtu před 10 000 diváků si pak užil velké vítězství.

"Byl to skvělý večer. Vážně jsem nečekal, že bych mohl vyhrát," tvrdil jihoamerický tenista. Už před měsícem ve Wimbledonu šokoval vyřazením Švýcara Stana Wawrinky a nyní návrat korunoval Djokovičovým skalpem. Zápas zakončil symbolicky forhendem, který přibrzdila páska, a srbský favorit neměl šanci.

Po vyřazení ve wimbledonském 3. kole si tak vítěz 12 grandslamů prožil další velké zklamání. Šance na olympijskou medaili v Riu mu zůstává ve čtyřhře po boku Nenada Zimonjiče. Del Potro se naopak může těšit na úterní souboj s Portugalcem Joaem Sousou. "Novak mi hned po zápase řekl pár laskavých slov. To jsem ocenil," dodal nečekaný vítěz.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam utkání Djokovič - Del Potro
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články