Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Měla být v Řecku na dovolené, místo toho je Seemanová v Riu

Praha – Podruhé za sebou bude nejmladším českým účastníkem letních olympijských her plavec. Před čtyřmi lety v Londýně tento primát držel tehdy sedmnáctiletý Jan Micka, žezlo po něm nyní převzala talentovaná kraulařka Barbora Seemanová, která 1. dubna oslavila teprve šestnácté narozeniny.

Barbora Seemanová
zdroj: ČTK

Seemanová je obrovskou nadějí českého sportu. I přes nízký věk už dokázala vytvořit národní rekord na trati 200 metrů volný způsob. Letos získala dvě stříbra během juniorského mistrovství Evropy z kraulařských tratí 100 a 200 metrů. Nad olympijskou účastí však příliš nepřemýšlela. "Měla jsem být s rodiči na dovolené v Řecku na Zakynthosu, ale tohle je lepší," řekla plavkyně po nominační jistotě.

Momentálně už je v Brazílii, kam odletěla minulý týden, ale zatím ještě nebydlí v olympijské vesnici. Plavci jsou na závěrečném soustředění ve městě Aracaju. "Hrozně se těším na atmosféru a vůbec na to, jak olympiáda funguje. Snad se podívám i někam do Ria a po okolí," řekla před odletem Seemanová.

Že je v týmu benjamínkem slýchá zatím jen od novinářů. Členové výpravy se pravděpodobně přidají později. Micka to měl v Londýně podobné. "Já tam byl jen tři dny, takže mě to moc nezastihlo. Ale něco se určitě vymyslí," plánoval s úsměvem Micka. "Až se otrká, zjistí, co úloha benjamínka obnáší," uvedl plavec.

"Prý budu muset opékat buřty," prozradila Seemanová. V Riu se chce přiblížit osobnímu rekordu, ale je jasné, že bude hlavně sbírat zkušenosti. "Dolehlo to na mě. Ten pocit se nedá popsat, je to neuvěřitelné dostat se v šestnácti na olympiádu. A já si začínám čím dál víc uvědomovat, že je to pravda," pokračovala.

Seemanová má tak velkou šanci potkat u olympijského bazénu slavné Američany Michaela Phelpse či Ryana Lochteho. "Ale chci vidět další sportovce," těšila se. Stejně jako Micka. "Asi s Boltem a kterýmkoli sportovcem, se kterým se seznámím a zjistím, že je to dobrý člověk, a ne hlupák," pousmál se Micka.

Sám chce posunout hranice svých českých rekordů, což by mu mohlo zajistit účast ve finále zejména na patnáctistovce. "Už se těším hrozně moc, až to vypukne. Nervozita mírná bude, ale nebudu to víc prožívat. Pro mě je to závod jako každý druhý. Jdu do toho s čistou hlavou," dodal Micka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články