TS Ostrava | TS Brno

Úvod » Diskuse » Miloš, 17. 12. 2009 23:22

Miloš, 17. 12. 2009 23:22

• Miloš 17. 12. 2009 23:22 Celá diskuse

1) Nejdůleitější pro mě jsou lidská práva. Ty jsou v současné době omezovány hloupými EU normami. např. žárovky nad 100W, což předstvuje úsporu možná max. 1%, kdybych byl výrobce, tak bych vyráběl žárovky 99W, nehledě k tomu, že úsporky se nedaj použít pro venkovní svícení. Rťuťový levný, spolehlivý, můžu ho mít do konce života, teploměr se zakáže kvůli merkurofobii, která je naprosto milná, rozbitý teploměr nezpůsobí otravu.
    2) Jelikož jsem na střední studoval ekologii, tak něco vím o ekotématech narozdíl od EKOLOGISTICKÝCH demonstrantů na náměstích, kteří o ekologii a jejích úskalích nemají šajn.
    3) Doma uhlím topíme, odpad třídíme, což je neodstné, vodou nešetřím, protože v našich krajích je vody dost a není nutné šetřit. Navíc úprava povrchové vody je mnohem nákladnější při nižší spotřebě. Chovám se ekologicky tak, že nekupuji balenou vodu a když mám žízeň, tak si napustím z kohoutku.
    4) Uhlí mi nevadí, zatímco jedná elektrárna stojí , tak v solárních panelech nebo větrácích bysme potřebovali obrovský množství těhle zdrojů a v mnohem větších výkonech. Nesvítí nebo nefouká, obrovský kolísání výkonu v síti, což musí být kompenzováno samozřejmě uhlím nebo uranem. Svoboda zde opět nefunguje, protože si nemůžeme říct, že chci levnou atomovou energii, ale dodavatel mi dodá drahou solární nebo větrnou předně za zločinné ceny, což je netržní.
    5) Příroda mě nezajímá, nějaké vysoce ohrožené druhy, které jsou na vymření nemůžou evidentně již řádně ovlivňovat ekosystém. Pro mě je důležitý lidský rozvoj a poznání, navíc je pro přirozéné drancovat přírodu, využívat tak zdroje a přetvářet je na hodnoty.
    6) Noviny čtu, ale proto, jaké eko pohromy se chystají, protože novináři znají jenom mord a pohromu.

Reagujte na komentář

Vložením komentáře vyjadřujete souhlas s pravidly diskuse. Pokud tato pravidla nedodržíte, váš příspěvek může být upraven či smazán.

*

*

E-mailová adresa nebude v diskusi viditelná. E-mail vyplňte v případě, pokud chcete, aby Vás mohli ostatní čtenáři kontaktovat prostřednictvím našeho webu.

*

Položky označené * jsou povinné.