Těstoviny

Tatranské halušky s brynzou

Nebylo možné do slovenského menu nezařadit halušky. Celý štáb se na ně těšil. Jsou vynikající, věříme, že recept na ně vás nenechá klidnými a co nejdříve je vyzkoušíte. Lahodná chuť brynzy se zakysanou smetanou a dokřupava vypečenou slaninou jsou přímo geniální kombinací k bramborovému těstu.

4 porce

800 g syrových brambor
250 g hladké mouky
1 vejce
250 g brynzy
250 g kysané smetany
150 g uzené slaniny
svazek petrželky kudrnky
sůl

1. Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s moukou, vejcem, osolíme. Těsto má mít polohustou konzistenci (nesmí téct), aby šlo dobře propasírovat skrz „nokové“ síto.

2. Halušky zaváříme do vroucí osolené vody, jakmile vyplavou na povrch, jsou vařené. Ihned je scedíme a promícháme s kysanou smetanou a nadrobenou brynzou.

3. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a na pánvi vypečeme dokřupava.

4. Halušky podáváme posypané slaninou a sekanou petrželkou kudrnkou.

Ohodnoťte tento recept: 

166 hlasů

Další recepty Celý díl