Těstoviny

Ravioli con ricotta e spinaci

Michele uvařil pravé domácí ravioli, odkryl finty, jak si s nimi poradit. Teď už jen stačí poshánět semolinovou mouku (obchody s italskými potravinami, Makro), strojek na těstoviny a s nadšením hurá do práce. Pro nezkušené se vyplatí vzít si pomocníka, aby odebíral pruhy těsta vyjíždějící ze strojku.

6 porcí

ravioli

500 g semolinové mouky
5–6 vajec
1–2 lžíce olivového oleje extra virgin

Z uvedených ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které na vále (dřevěném prkénku) přiklopíme plastovou miskou a necháme hodinu odležet. Je to proto, aby nám těsto neprochladlo.

Poté z těsta odebíráme kusy, ze kterých na těstovinovém strojku vypracujeme tenké pláty. Skrz strojek je několikrát protlačíme, aby nám vzniklo kompaktní těsto, ve finální tloušťce 1 mm silné.

Na pruh těsta klademe lžící ricotto-špenátovou náplň, pruh přehneme a náplň utěsníme. Postupujeme od jedné strany, abychom vytlačili z raviol vzduch, potom rádýlkem vytvarujeme jednotlivé ravioli, které vaříme v osolené vodě s pár kapkami oleje 5–6 minut.

Z vody je opatrně vyjmeme cedníkem, vložíme do mísy, zlehka promícháme s teplou omáčkou a jednotlivé porce na talíři posypeme strouhaným sýrem.

náplň

500 g ricotty
250 g listového mraženého špenátu
5 vajec
sůl
50 g Grana Padano + 50 g na nastrouhání (na podávání)

Ricottu smícháme s vymačkaným špenátem, vejci, solí a strouhaným sýrem.

omáčka

50 ml olivového oleje extra virgin
1 červená cibule
1 řapíkatý celer
1 mrkev
400 g drcených rajčat z konzervy
mletý pepř
sůl

Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, do základu nastrouháme řapíkatý celer, mrkev, osmahneme a zalijeme drcenými rajčaty, chvíli povaříme a dochutíme pepřem a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl