Filmový obraz biblického dění od stvoření světa až po potopu.
Hrají: O. Antonutti, S. Aziz, H. Zubida a další. Vypravěč v českém znění V. Ráž. Hudební spolupráce E. Morricone. Scénář a režie Ermanno Olmi.

Česká televize se vrací k repríze ojedinělého mezinárodního projektu - filmovému zpracování Bible. Kanonické příběhy byly natočeny především s důrazem na lidská dramata se silným morálním poselstvím. Cyklus vzešel z široké mezinárodní koprodukce, na níž se podílela také Česká televize. Zúčastnili se ho významní světoví režiséři, a hvězdné bylo i herecké obsazení. V jednotlivých filmech hráli například B. Kingsley, J. Bissetová, Ch. Lee, S. Bean, I. Papasová, E. Hurleyová, M. von Sydow, F. Nero, K. M. Brandauer, O. Mutiová, D. Hopper, P. Dempsey a mnoho dalších. V autentickém prostředí, v exotických krajinných sceneriích, před námi ožívají křesťanské legendy.

Genesis předkládá starozákonní biblické vyprávění počínaje stvořením světa až po potopu. Odehrává se v neurčeném čase a v komunitě netknuté současnou civilizací, v marocké krajině s jejími obyvateli ve vedlejších rolích. Nejstarší člen tohoto společenství vypráví těm nejmladším, ale vlastně i všem ostatním přítomným o vzniku světa. Genesis postupuje chronologicky podle slov Bible, která přibližuje líbivými filmovými obrazy a citlivým výtvarným viděním režiséra Ermanna Olmiho. Obraz je doplněn komentářem mimo obraz, v českém znění je vypravěčem Vladimír Ráž.

Napište nám