Kouzelný džin plní jakékoliv přání v české rozverné komedii.
Režie: Milan Muchna. Scénář: Miloš Macourek, Milan Muchna. Hrají: Monika Hálová, Vladimír Dlouhý, Josef Kemr, Josef Vinklář a další.

Rybář Fuksa vyloví z řeky místo ryby starou láhev džinu. Obratem ji prodá hospodskému Josefu Mertovi. Ten zjistí, že v láhvi sídlí legendární kouzelník z arabských pohádek, jehož jediným úkolem je sloužit tomu, kdo jej z láhve vypustil. Jenže než si Merta stačí uskutečnit svá životní přání, odnese láhev jeho nic netušící syn Viktor na oslavu narozenin Blanky Turečkové. Láhev se nakonec ocitne v rukou jejího otce, podvodnického řezníka Františka Turečka, který džina z láhve vypustí. Hned si s jeho pomocí začne pořizovat drahá auta a vybavení do domu, a také se mstí každému, kdo se ho nějakým způsobem dotkne. Řadu lidí tak promění v šimpanze. Džin u toho tiše trpí, avšak nezbývá mu než poslouchat. Nic však netrvá věčně...

Námět bláznivé české komedie, kterou natočil režisér Milan Muchna v roce 1977, pochází od známého autora sci-fi a pohádkových příběhů Miloše Macourka (Což takhle dát si špenát, Arabela, Mach a Šebestová).

Napište nám