Každý zlý sen má začátek, tenhle ale nechce skončit. Michael Caine v sugestivním americkém dramatu o psychopatickém vrahovi.
Dále hrají: A. Dickinsonová, N. Allenová, K. Gordon, D. Franz, D. Margulies, S. Clemmová, K. Baker a další. Režie Brian De Palma.

Žijící klasik americké kinematografie Brian De Palma během své kariéry natočil řadu filmů, které svým kontroverzním námětem způsobily jistý rozruch, zároveň však vynikaly brilantním a do detailu promyšleným filmovým zpracováním. Nejinak je tomu i v případě snímku Oblečen na zabíjení, v němž De Palma v hitchcockovském stylu rozehrává nervy drásající thriller o tajemném zabijákovi atraktivních žen. O jeho identitě by mohl něco vědět psychiatr Robert Elliott, k němuž v souvislosti s problémy v manželství pravidelně dochází Kate Millerová. Její osud se zase protne s příběhem protřelé Liz, které v té chvíli začne jít doslova o život. Hlavní role ve filmu ztvárnili Michael Caine, Angie Dickinsonová a Nancy Allenová, která byla za svůj výkon nominována na prestižní Zlatý glóbus.

Napište nám