Lásku potkáváme tehdy, kdy ji vůbec nečekáme. Osudové setkání ženy z Paříže a muže z Divokého Západu. Francouzsko-americký film.
Hrají: J. Caan, G. Bujoldová, F. Huster, J. Warrenová, S. Tyrrellová, R. Harrisová a další. Scénář a režie Claude Lelouch.

Film Jiný muž, jiná šance francouzského režiséra Claudea Lelouche je volnou variantou na jeho slavný film Muž a žena. I zde se dva osamělí rodičové potkávají, když vodí děti do jakési obdoby mateřské školky, kde děti zůstávají celé dny. I v tomto filmu je jejich sbližování těžké a bolestné, naplněné mnoha vzpomínkami na jejich předcházející partnery. Příběh filmu se odehrává v období kolonizace amerického Západu v sedmdesátých letech devatenáctého století. Z vyhladovělé Paříže, obklíčené pruskými vojsky, přijíždí do Ameriky mladý pár plný očekávání. Fotografický atelier francouzského fotografa se brzy stane vyhledávaným místem, ale bohužel nejen pro slušné lidi.

Současně s jejich příběhem se odehrává tragédie veterináře Jimmyho a jeho rodiny, která bydlí na osamělém ranči na venkově. Jimmy se odmítá přestěhovat do Filadelfie, protože má venkov rád a má zde zavedenou praxi. To se jim však stane osudným.

Napište nám