Podnik vedený výhradně svobodnými dívkami je pomstou za zhrzenou lásku. Úsměvná komedie podle románu Vladimíra Zika.
Hrají: R. Šlemrová, F. Kreuzmann, Z. Kabátová, J. Sedláčková, B. Šustrová, G. Nezval a další. Scénář: J. Mach, V. Kubásek. Kamera: F. Pečenka. Režie: Václav Kubásek.

V roce 1939 natočil režisér Václav Kubásek komedii Ženy u benzinu podle stejnojmenného románu Vladimíra Zika. ŽUB - Ženy u benzinu - je úspěšná firma svobodných žen, kterou založila energická Milada Dvořáková poté, co se rozešla se svým nevěrným snoubencem Václavem Dubem, majitelem a provozovatelem benzinových pump. Tomu nastanou těžké časy, protože řidiči dávají přednost pumpám s půvabnou dívčí obsluhou. Děvčata se však nechtějí vzdát milostných románků a tak se spiknou proti zatrpklé šéfové...

V lidové komedii s optimistickým pohledem na problematiku zaměstnaných žen, které v podnikání předčí i mužskou konkurenci, uvidíte oblíbené herce třicátých let: Růženu Šlemrovou, Zitu Kabátovou, Františka Kreuzmanna, Annu Letenskou, Vladimíra Borského, Fandu Mrázka a Gustava Nezvala. Oko automobilového fanouška potěší množství krásných vozů nejrůznějších značek. Za kamerou stál výborný profesionál Ferdinand Pečenka, exteriéry byly natáčeny v Říčanech u Prahy a blízkém okolí. Premiéra snímku se konala v listopadu 1939. Česká televize provedla korekci obrazu a opravu asynchronního zvuku a tak mnohé diváky, kteří si často o tento titul psali, potěší jeho premiéra na televizní obrazovce.

Napište nám