Drsní policisté Sylvester Stallone a Kurt Russell v nelítostném střetu s narkomafií. Americký akční film.
Dále hrají: T. Hatcherová, J. Palance, M. Pollard, B. James, J. Hong, G. Lewis a M. Alaimo. Režie Andrei Konchalovsky.

Drsňák v džínách a potrhaném tričku, Cash a vždy elegantní Tango jsou samotářští poldové a pověstní rváči na poli boje se zločinem. Jednoho dne je promyšlená past šéfa podsvětí přivede až do stejné cely. Tady je boj o holý život přinutí spolupracovat a možná se dokonce i spřátelí...

Kriminální komedii, jejíž humor a nadhled povyšují film nad běžnou rutinu akčních krimi natočil režisér Andrei Konchalovsky. Ten pro hlavní úlohy dvou protihráčů zvolil známé představitele drsných a tvrdých hrdinů. Sylvester Stallone (Rocky, Cobra, Specialista) se představí v postavě Tanga, roli Cashe hraje Kurt Rusell (Zimní lidé, Velké potíže v Malé Číně, Oheň).

Režisér Andrei Konchalovsky (nar. 20. 8. 1937) pochází z umělecké rodiny, jeho mladší bratr je Nikita Michalkov. Studoval hru na housle na konzervatoři, později přešel na VGIK. Píše scénáře (mimo jiné spolupracoval s Andrejem Tarkovským na snímcích Válec a housle, Andrej Rublev) a příležitostně působí jako herec. Jako režisér zaujal filmy První učitel, Romance o zamilovaných, ale zejména rozsáhlou epopejí Sibiriáda. Jeho tvorba mu v Rusku přinášela časté problémy s cenzurou. Později v zahraničí natočil filmy Mariini milenci, Lidé z močálů, Splašený vlak, Uvnitř kruhu. Na svůj slavný trezorový snímek Příběh Asji Kljačinové, která milovala, ale neprovdala se, režisér Končalovskij po mnoha letech znovu navázal filmem Slepička Rjaba.

Napište nám