Hořká retrokomedie o bláznivých příhodách táborového praktikanta.
Režie: Ondřej Trojan. Scénář: Jan Hřebejk, Petr Jarchovský. Hrají: Václav Chalupa, Ulrika (Ulrike) Kotajná, Ladislav Brothánek, Jiří Šašek a další.
Pějme píseň dohola

Mladík Ondra nastoupí jako praktikant v letním pionýrském táboře. Jeho hlavním cílem však není vychovávat mládež, nýbrž získat první sexuální zkušenosti. Jako objekt své touhy si vyvolí zdravotnici Vendulu, zvanou Vendy. Ta je ovšem poněkud prudérní. Zatímco se ji stydlivý Ondra celé tři týdny pokouší zaujmout, probíhají v táboře typické organizované činnosti: děti mají po nocích zcela zbytečné hlídky, vedoucí tábora Bizon pořádá "posvátný" táborový oheň a v pravidelnou dobu vyluzuje z táborových trubek různé pazvuky, natvrdlý kulturista Bob při každé příležitosti dětem vydává nesmyslné povely. Mimo oficiální činnost pionýrů a jejich vedoucích probíhá zcela jiná zábava: dospělí se po nocích většinou opíjejí, zatímco děti poznávají hru na flašku, vyvolávání duchů nebo šmírování ve sprchách...

"Česká filmová epopej" o tom, co v osmdesátých letech dobře poznala většina dospívajících mladých lidí, se stala celovečerním debutem režiséra Ondřeje Trojana a scenáristů Jana Hřebejka a Petra Jarchovského.

Napište nám