Donald Sutherland a Karen Blacková v dramatickém obrazu Hollywoodu 30. let, natočeném podle románu Nathanaela Westa. Americký film.
Dále hrají: W. Atherton, G. Pageová, B. Meredith a další. Režie John Schlesinger.

Hollywood třicátých let, jeho vnější lesk a přitažlivost, to jsou kulisy příběhu o nelítostném boji o místo na slunci mezi lidmi, kteří se chtějí prosadit u filmu. Jedním z hlavních hrdinů je mladý nadějný tvůrce Tod Hackett, jenž se zamiluje do začínající herečky Fay Greeneové, která sní o kariéře filmové hvězdy. Fay se sice Tod líbí, ale nepředstavuje pro ni příliš atraktivní vztah. Proto po smrti otce raději začne sobecky a cynicky využívat dobrosrdečnost bohatého, poněkud naivního samotáře Homera Simpsona, který je jejím půvabem zcela okouzlen....

Filmové drama, které natočil významný režisér John Schlesinger (Drahoušek, Daleko od hlučícího davu, Půlnoční kovboj, Maratonec), kritickým a demýtizujícím způsobem zobrazuje americké idoly. Hollywood, město snů, zachycené v obrazech plných alegorické grotesknosti, se postupně proměňuje v bizarní, smutnou, krutou, až děsivou noční můru. Nemalou zásluhu na úspěchu filmu má skvělý scénář Walda Salta, jenž vznikl podle stejnojmenného legendárního románu spisovatele Nathanaela Westa, a výtvarná stránka zachycená kamerou, kterou vedl Conrad Hall. Úlohu dobrosrdečného boháče Homera Simpsona ztvárnil vynikajícím způsobem Donald Sutherland, stejně působivá je role ambiciózní herečky Fay v podání Karen Blackové.

Napište nám