Sci-fi komedie o bláznivých cestách časem, dvojnících a alternativním protinacistickém odboji.
Režie: Jindřich Polák. Scénář: Miloš Macourek, Jindřich Polák. Hrají: Petr Kostka, Jiří Sovák, Vladimír Menšík, Vlastimil Brodský, Marie Rosůlková a další.
Zítra vstanu a opařím se čajem

Sci-fi komedii o cestování časem natočil podle námětu Josefa Nesvadby a scénáře Miloše Macourka v roce 1977 režisér Jindřich Polák. Děj filmu s množstvím neobyčejných zápletek se odehrává v nedaleké budoucnosti, kdy bude možné cestovat „časoprostorem“. Cestovní kancelář Univerzum pořádá pro turisty lety strojem času, který je podle jejich historických zálib dopraví do zvoleného data v minulosti. Služeb kanceláře využijí i tři staří nacisté, kteří se chtějí zmocnit rakety a přistát v roce 1944. Rádi by totiž Adolfu Hitlerovi dodali vodíkovou bombu, a změnili tak dějiny. Netuší však, že jejich plán zkomplikují bratři Karel a Jan Burešovi. I když jsou to dvojčata na pohled k nerozeznání, charakterově se velmi liší. Zatímco pilot časoprostorového korábu Karel je úplatný hochštapler, konstruktér Jan je svědomitý a čestný muž, který často za svého bratra urovnává maléry…

Satirická komedie je plná nečekaných zvratů i slovního humoru a byla velmi náročná i po trikové stránce. Diváky jistě potěší herecké obsazení – bratry Burešovy hrál Petr Kostka, povedený fašistický trojlístek pak Jiří Sovák, Vlastimil Brodský a Vladimír Menšík.

Napište nám