Gérard Philipe jako ten, který podlehl své vášni i malosti charakteru. Francouzsko-italské drama podle románu F. M. Dostojevského.
Dále hrají: L. Pulverová, B. Blier, N. Alariová, F. Rosayová, J. Danet, S. Pitoëff a další. Režie Claude Autant-Lara.

Píše se rok 1867 a Alexej Ivanovič, vychovatel dětí v rodině generála Zagorienského, přijíždí do Baden-Badenu, kde se schází evropská aristokracie, aby utrácela v místních kasinech a užívala si lázní. Starý, pošetilý generál svěřil všechno své jmění cynickému markýzi des Grieux, kterému podlehla jeho dcera Pauline. Doufá, že bude dědit po své bohaté tetě, a tak nabídne des Grieuxovi Pauline, jako nevěstu na úrovni.

Ale teta přijíždí do lázní a oplývá zdravím a energií. Alexej Ivanovič se souží láskou k Pauline a těžce nese hluboké opovržení, které mu dává najevo arogantní společnost. Ale nedokáže se ze svých pout vymanit. Jako by jednání a mysl všech postav roztáčela ruleta místního kasina. A točí se stále rychleji...

O románu Hráč Fjodora Michajloviče Dostojevského se uvádí, že ho spisovatel napsal mezi 4. a 29. říjnem, či spíše nadiktoval spatra jen s občasným přihlížením ke svým poznámkám. Byl k tomu donucen zadlužením, vysokou pokutou a navíc hrozbou ztráty autorských práv.

Napište nám