Život mu začíná utíkat mezi prsty… Laurence Olivier v nezapomenutelné kreaci stárnoucího estrádního umělce. Britský film.
Dále hrají: J. Plowrightová, A. Bates, A. Finney a další. Režie Tony Richardson.

Archie Rice je stárnoucí vaudevillový komik, jehož dny slávy jsou již dávno pryč. Teď živoří z drobečků své minulosti v malém přímořském městečku a odmítá si připustit, že svět je dál, než byl za jeho mladých let. Zoufale se snaží udržet se ve světě showbyznysu, v jediném světě, který je mu blízký a v němž se umí pohybovat. Život mu však začíná utíkat mezi prsty - nejen na scéně, ale i v rodině.

Filmový přepis slavné divadelní hry Johna Osborna. Skvělé psychologické drama, jehož titulní role patří k nejlepším, které kdy Laurence Olivier na filmovém plátně vytvořil (byl za ni nominován na Oscara a získal hereckou cenu ex aequo na MFF v Karlových Varech 1960). I v dalších rolích se objeví celá plejáda britských filmových a divadelních hvězd: Olivierova tehdejší žena Joan Plowrightová, Albert Finney, Alan Bates a další. ČT vyrobila novou českou verzi, neboť ve starém (i když velmi kvalitním) dabingu chyběly zásahem cenzury některé scény, související s vedlejším motivem smrti Archieho syna v egyptském zajetí.

Napište nám