Hana Maciuchová a Růžena Merunková ve veselé krkonošské pohádce o tom, jak v nebi omylem vyměnili dary pro chudou komtesu a hubatou služku.
Režie: Josef Henke. Scénář: Božena Šimková. Hrají: Jaroslav Kepka, Hana Maciuchová, Ladislav Potměšil, Josef Patočka a další.

Vítáme vás u sváteční Pohádky pro pamětníky. Dnes se můžete těšit na půvabnou pohádku podle námětu M. Kubátové a scénáře B. Šimkové, kterou v roce 1972 natočil režisér Josef Henke. Musíme se ale za ní vydat přes hory a doly, až do Krkonoš, kde žije komtesa Aneta (H. Maciuchová). Nežije si zrovna v blahobytu. Naopak, chudá je a stále neprovdaná. Napsat si svatému Petrovi o "modré z nebe" vypadalo jako velká troufalost. Ale komtesa z dlouhé chvíle neví, co by si vymyslela, a tak dá na nesmělého písaře Janka (J. Kepka), který ji miluje, a pošle do nebeské kanceláře psaníčko s přáním o ty nejpřepychovější šaty. Pozadu nezůstane ani hubatá služka Anče (R. Merunková), kterou zase miluje neméně nesmělý listonoš (L. Potměšil), a napíše si o pořádné koště...

Napište nám