Sama doma

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 38964  
Sdílet
| Poslat odkaz

Vaření a recepty

Včelí úlky

7. 12. 2010 - Příprava na Vánoce :-)
Včelí úlky

300 g mletých vlašských ořechů
300 g moučkového cukru
1vaječný bílek
1 lžíce tmavého rumu


Ingredience smíchejte, uhněťte těsto, nechte v ledničce vychladit a poté pomocí formičky a tvořítka připravte duté úlky.

Krémová náplň tradiční

200 g másla
1 vanilkový cukr (13 g)
2 vejce
2 lžíce krystalového cukru
1 lžíce rumu


Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem. V horké vodní lázni šlehejte vejce s krystalovým cukrem do zhoustnutí, pak odstavte ze sporáku a šlehejte až do vychladnutí. Oba polotovary zlehka smíchejte a přidávejte rum. Podle chuti přidejte hrstku mletých ořechů nebo drcených piškotů. Úlky plňte připraveným krémem pomocí lžičky. Tip: do špičky úlků dejte před naplněním krémem trochu rybízové marmelády.

Krémová náplň s pudingem

125 g másla
100 g cukru
vanilkový puding připravený z 250 ml mléka a 100 g cukru
2-3 lžíce tmavého rumu


Máslo utřete s cukrem a poté zlehka vmíchejte vychladlý puding a rum. Úlky plňte pomocí zdobičky.

Kolečka na včelí úlky (linecké těsto)

140 g hladké mouky
100 g másla
40 g moučkového cukru
1 žloutek


Vypracujte hladké těsto, zabalte je do potravinové fólie a dejte na hodinu uležet do ledničky. Poté z těsta vyválejte plát vysoký cca 3 mm, ze kterého vykrojte kolečka. Pečte v troubě do růžova, vychladlými kolečky uzavřete naplněné úlky.





Stopáž: 91 minut – Rok výroby: 2013 – L  ZJ  HD
Žánr: Magazín