Sama doma

Hodnocení pořadu:
1 2 3 4 5 Počet hlasů: 38206  
Sdílet
| Poslat odkaz

Vaření a recepty

Černý puding s králíkem a ostrý bramborový salát s nakládanou cibulkou

10. 2. 2006 - Mistr kuchař Jan Krajč nám připravil něco na bolavá kolena
Černý puding s králíkem a ostrý bramborový salát s nakládanou cibulkou

Černý puding s králíkem

Tmavá tlačenka

Králík hřbet
Sušený tomat
Česnek
Zelená petrželka
Pepř
Želatina plátková 4 plátky na 1 litr

Tmavou tlačenku nakrájíme a dáme do kotlíku a postavíme na hrnec s horkou vodou. Pomalu necháme rozpustit.

Maso z králíka okořeníme solí a pepřem a pomalu opečeme na olivovém oleji. Sušená rajčata nakrájíme. Zelenou petrželku nasekáme. Česnek nasekáme na plátky. Do rozpuštěné tlačenky dáme česnek, nasekanou petrželku a sekaná rajčata. Opepříme. 4 plátky želatiny namočíme do studené vody, necháme změknout, vymačkáme, vložíme do směsi a necháme rozpustit.

Jakoukoliv formičku vyložíme potravinovou fólií a nalijeme černý puding. Vložíme pečený hřbet z králíka a necháme v lednici ztuhnout.

Krájíme na plátky.

Bramborový salát s nakládanou cibulkou

Brambory

Kyselá cibulka
Červená chilli paprička
Salát rukola
Sůl a pepř
Vinný ocet a olivový olej

Malé brambory osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem, přidáme kousek másla, dáme do malé pečící nádoby, přikryjeme kovovou fólií a pečeme při teplotě 150°C až jsou brambory měkké.
Ještě horké rozkrojíme, přidáme rozkrájené kyselé cibulky. V misce smícháme olivový olej, sůl, pepř a vinný ocet. Chilli papričky nasekáme a na olivovém oleji krátce orestujeme. Přidáme k bramborám. Nakonec přidáme salát, dochucený olej a lehce promícháme.

Stopáž: 90 minut – Rok výroby: 2014 – L  ZJ  HD
Žánr: Magazín
Anketní soutěž

Na našem webu nebo přímo v pořadu vyhlašujeme každý den anketní otázku.

Další otázka zní: Jaký jste dostali nejzvláštnější svatební dar?

Napište nám svůj krátký příběh na adresu: anketa.sd@ceskatelevize.cz a vyhrajte!

Další díly ve vysílání
III.24
29
30
IV1
5
6
12
13
17
18
19
20
Novinky k pořadu

Upozornění na novinky k tomuto pořadu si přeji zasílat na e-mail: