Maso

Hovězí maso po asijsku s mátou a koriandrem

Pro 4 osoby

1 lžíce arašídového oleje
500 g mletého nebo sekaného hovězího masa
3 stroužky česneku (nakrájené nadrobno)
½ svazku nakrájeného čerstvého koriandru (lístky a stonky zvlášť)
60 ml rybí omáčky
60 ml limetové šťávy
50 g tmavého třtinového cukru
6 jarních cibulek (nakrájených nadrobno)
3 hrsti nahrubo nakrájených čerstvých mátových lístků 1 dlouhá červená chilli paprička nakrájená na kolečka
4 hrsti nasekaných opražených arašídů na posypání
rýže vařená v páře a/nebo zelený listový salát a limeta k podávání

Ve velké nepřilnavé pánvi na středním ohni rozehřejte olej a 2–3 minuty opékejte hovězí maso. Přidejte česnek a stonky koriandru a opékejte za stálého obracení další 2–3 minuty, nebo dokud nebude maso hotové.

Pak vmíchejte rybí omáčku, limetovou šťávu a cukr. Ochutnejte, popřípadě dolaďte některou z použitých dochucovacích přísad.

Odstavte, vmíchejte cibulky, koriandrové a mátové lístky a chilli papričku. Posypte nasekanými arašídy.

Podávejte ihned s rozkrojenou limetou na pokapání, salátovými listy a/nebo vařenou rýží.

Další recepty