Maso

Kuřecí roláda plněná bylinkovou nádivkou a listový špenát

pro 4 osoby

600 g kuřecích prsou nebo stehnen s kůží
40 g pancetty nebo anglické slaniny

Nádivka:
300 g toastového chleba
2 vejce
50 g másla
1,5–2 dl mléka
2 polévkocé lžíce nasekané petrželky
100 g anglické slaniny
½ kávové lžičky muškátového květu
2 polévkové lžíce hrubé mouky
sůl a pepř na dochucení

Kuře vykostíme, osolíme a opepříme. Mezitím si nakrájíme na kostičky toastový chléb a opečeme ho v troubě. Dále smícháme vejce s mlékem a opečený chléb jím zalijeme.

Na másle opečeme nasekanou petrželku a slaninu, promícháme, osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ a zasypeme moukou. Důkladně, ale lehce směs promícháme a naplníme jí kuře. To obalíme panchetou nebo slaninou a převážeme provázkem. Pečeme v troubě na 160 °C cca 35 minut.

Špenát listový podlijeme troškou smetany, osolíme a provaříme. Podáváme s upečenou kuřecí roládou.

Další recepty