Ryby a mořské plody

Rybí koláč s pečenou paprikou a červenou cibulí

300 g kousků ryb
3 červené papriky
3 červené cibule
1 lžíce oleje
3 st. česneku
sůl a pepř
snítek tymiánu
listové těsto
½ l mléka
½ l smetany
6 vajec

Na pekáč poklademe papriky a cibuli rozkrájenou na větší měsíčky, vše pokapeme olejem, osolíme, opepříme a přidáme na plátky krájený česnek a snítek tymiánu. Vložíme do trouby a pečeme na 180 stupňů do zlatova. Poté papriku vložíme do mísy a přetáhneme fólií. Po 5 minutách se papriky zapaří a můžeme je oloupat. Oloupané papriky nakrájíme na větší kousky a promícháme s osolenými a opepřenými kousky ryby a cibulí. V další míse rozšleháme mléko, smetanu a vejce.

Listové těsto rozválíme a vložíme do formy na koláč tak, aby těsto „přetékalo“, přidáme ryby a zeleninu a opatrně zaléváme smetanovou směsí. Vložíme do trouby a pečeme na 170 stupňů cca 45 minut. Koláč necháme lehce vychladnout. Podáváme s listovým salátem.

Další recepty