Maso

Kuřecí řízečky a domácí hranolky

Vaření s Darinkou Sieglovou.

4 kuřecí řízky
trocha hladké mouky smíchané se solí a pepřem
2 prošlehaná vejce
kukuřičné lupínky na obalování
rostlinný tuk na smažení

Kuřecí maso nakrájejte na menší řízečky a obalte je v okořeněné mouce; přebytečnou oklepejte. Poté je namočte ve vajíčku a důkladně obalte v lehce podrcených lupíncích.

V kastrůlku rozehřejte tuk a řízečky v něm osmažte dozlatova. Vkládejte jen takové množství, aby při smažení volně plavaly. Dietnější variantou je naklást je na plech potřený olejem, trochu zakápnout olejem a asi 20 minut péct v troubě předehřáté na 200 °C (resp. 180 °C v případě horkovzdušné).

Hranolky

1 kg brambor
4 velké mrkve
sůl
olivový olej

Brambory a mrkev nakrájejte na hranolky, promíchejte se solí a olivovým olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na 200 °C.

Omáčky

2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce majonézy
1 lžíce nasekané pažitky

1–2 lžíce majonézy
1 lžíce grilovací omáčky
1 lžíce kečupu

Další recepty