Polévky

Krevetový krém s karotkou a chardonnay

anti aging potraviny

2 porce

1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 středně velká cibule
1 stroužek česneku
½ svazku mladé mrkve
1 malá brambora
½ lžičky rajčatového pyré
100 ml bílého vína chardonnay
300 ml smetany
1 hrst malých loupaných krevet
pár kapek citronového oliv. oleje
1 lžíce sekaných lístků petrželky

Do rendlíku dáme olej a máslo. Rozehřejeme na středním ohni, přidáme jemně nakrájenou cibuli a špetku soli. Pomalu restujeme 2 minuty, přidáme nastrouhanou karotku a nasekaný česnek. Po dalších dvou minutách přidáme protlak a nakrájenou bramboru a opět pár minut restujeme. Zastříkneme vínem a necháme veškerou tekutinu zredukovat. Přilijeme smetanu a povaříme. Na poslední dvě minuty přidáme krevety a ihned rozmixujeme do hladké konzistence (dle potřeby doředíme vývarem). Při servírování dekorujeme petrželkou smíchanou s citronovým olivovým olejem.

Další recepty