Vaření s Darinkou Sieglovou

125 g změklého másla
200 g krupicového cukru
200 g hladké mouky
55 g kakaa holandského typu
3 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce

Na dokončení

250 g mascarpone
400 g bílé čokolády
75 g ztuženého pokrmového tuku
potravinářské barvivo
bílá poleva v tubě
cukrové sypání

Předehřejte troubu na 180 °C, dortovou formu vyložte pečicím papírem. Kakao zalijte 250 ml horké vody a promíchejte. Cukr vyšlehejte s máslem na světlý nadýchaný krém. Zašlehejte vanilku a vejce. Vmíchejte mouku prosátou s kypřicím práškem a solí a nakonec přimíchejte zalité kakao. Přesuňte do formy a pečte asi 50 minut.

Nechte vychladnout. Piškot pak rozdrobte do mísy a postupně do něj vmíchejte mascarpone. Z hmoty vytvarujte kuličky. Dejte vychladit.

Rozpusťte bílou čokoládu a vmíchejte do ní rozpuštěný tuk. Směs rozdělte na poloviny a každou obarvěte jinou barvou. Špejli namočte nejdříve do čokolády a poté zapíchněte do kuličky. Nechte ztuhnout a pak celé vajíčko namočte do čokolády a zapíchněte například do květináče.

Až čokoláda definitivně zatuhne, kuličky dozdobte podle chuti.

Další recepty