Nápoje nealkoholické

Chřestové cappuccino s kokosovou šlehačkou

4 porce

200 g chřestu
¼ vanilkového lusku
300 ml smetany
50 g vanilkového cukru
1 limetka

Nakrájený chřest svaříme spolu s vanilkovým cukrem a vanilkovým luskem ve smetaně, dokud nebude chřest měkký. Tuto směs rozmixujeme do hladka, přidáme šťávu z limetky, dle chuti přicukrujeme a trošku vyšleháme. Dáme vychladnout do lednice.

Kokosová šlehačka

1 kokosové mléko
200 ml smetany
cukr moučka

Z kokosového mléka vyjmeme pouze pevnou část, kterou ušleháme v šlehačku, tu vmícháme do rovněž vyšlehané šlehačky ze smetany. Dle chuti přidáme cukr.

Zdobíme zkaramelizovanými hlavičkami chřestu, a kokosovými plátky.

Další recepty