Luštěniny a obiloviny

Pohanková nádivka s uzeným tofu, bylinkami, lilkem a červenou paprikou

200 g pohanky
lžíce másla
2 zelené cibulky
sůl
200 g uzeného tofu
hrst zelených bylinek
medvědí česnek
130 g lilku
100 g červené papriky
5 vajec
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání

Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibulku, na ní dáme pohanku spařenou ve vařící vodě. Necháme orestovat. Přilijeme stejné množství vody, osolíme. Zavaříme a pod pokličkou necháme dojít. Potom odklopíme a necháme vychladnout. Do vychladlé směsi vmícháme na kostičky nakrájené tofu, červenou papriku, lilek, bylinky, medvědí česnek a žloutky. Z bílků našleháme tuhý sníh a zlehka vmícháme. Hmotu dáváme do vymazaných a strouhankou vysypaných formiček. Upečeme v troubě.

Další recepty Celý díl