Maso

Krůtí prsíčka s batáty, brusinkovou omáčkou a fenyklovým ragout

160 g krůtích prsíček
100 g batátů
1 dcl brusinkového šťávy
1 ks fenyklu
0,5 dcl smetany
1 polévková lžíce ricotty nebo sýru filadelfia
1 dcl olivového oleje
60 g másla
20 g brusinek(sušených nebo čerstvých)
sůl
polévková lžíce Noilly Prat
kerblík

Krůtí prsíčka osolíme a vložíme do vakuového sáčku, přidáme kerblík, Noilly Prat, kousek másla, polovinu dávky olivového oleje a dáme na 63 stupňů na 30 minut do vodní lázně. Pokud nemáme k dispozici vakuový sáček, dáme krůtí prsa do hluboké nádoby, osolíme, zalijeme olejem, ½ množství másla a dáme na 90 stupňů asi 45 minut pomalu péct.

Mezitím fenykl okrájíme od stopky, nakrájíme na menší kousky, zalijeme malým množstvím vody osolíme a dáme vařit do měkka. Batáty nakrájíme na měsíčky, posolíme a dáme péct do měkka.

Ke změklému fenyklu, i s trochou vody v které se vařil, přidáme smetanu a dalším krátkým vařením celý obsah zredukujeme. Tím směs zhoustne. Nakonec přidáme ricottu a dobře promícháme.

Tekutinu z krůtích prsíček dáme do hrnečku, přidáme zbylé máslo, dobře promícháme a přidáme brusinkovou šťávu s brusinkami.

Na talíř dáme nejprve batáty, pak ragout a nakonec nakrájená krůtí prsíčka, která částečně přelijeme brusinkovou omáčkou.

Další recepty