Saláty

Řecký bramborový salát

1 kg brambor
250 g cherry rajčat
40 g jarní cibulky
2 lžíce olivového oleje
60 g černých oliv
180 ml zakysané smetany
100 g ředkvičky
hrst polníčku
citrón
sůl
čerstvě namletý pepř

Uvařené vychlazené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky. Cherry rajčátka rozčtvrtíme, ředkvičky nakrájíme na plátky a dáme do misky k bramborám. Přidáme nakrájené olivy a jarní cibulku.

Zakysanou smetanu smícháme s olivovým olejem, solí, špetkou pepře a přidáme na brambory. Promícháme, dochutíme solí, pepřem a šťávou z citrónu. Nakonec přimícháme opraný a osušený polníček. Salát podáváme ke všem lehčím smaženým jídlům, ale třeba i ke grilovaným steakům.

Další recepty Celý díl