Moučníky a cukroví

Bramborové lívanečky se sladkou smetanou a ovocem

0,5 kg uvařených brambor
100 g polohrubé mouky
2 vejce
150 ml mléka
prášek do pečiva
100 g cukru krystal
100 ml stolního oleje
50 g přepuštěného másla
100 ml crème fraîche
100 ml selského bílého jogurtu
150 g čerstvého ovoce
skořice
sůl
vanilkový cukr

Uvařené brambory nastrouháme najemno. Přidáme polohrubou mouku, vejce, mléko, prášek do pečiva, špetku soli a polovinu cukru krystal.

Promícháme a na rozpáleném přepuštěném másle smažíme dozlatova menší lívanečky.

Necháme je okapat a osušíme ubrouskem. Smícháme zbylou dávku cukru se skořicí a lívanečky ve směsi obalíme. V menší míse smícháme crème fraîche nebo zakysanou smetanu s bílým jogurtem a vanilkový cukrem.Na talíř navrstvíme lívanečky, přidáme lžíci smetany a ozdobíme čerstvým ovocem.

Další recepty Celý díl