Maso

Klobásky se zelným salátem s ovocem

12 nebo 6 velkých kvalitních klobásek
2 lžíce olivového oleje
šťáva z ½ limetky
¼ hlávky bílého zelí, nakrájeného na nudličky
4 mrkve, nastrouhané
½ červené cibule, na půlkolečka
1 červené jablko, zbavené jádřince, stopky a bubáku a nakrájené na plátky
sůl a pepř na dochucení
2 lžíce majonézy nebo kysané smetany

Zahřejte gril na střední teplotu nebo zahřejte troubu. Grilujte 8–10 minut, průběžně otáčejte, aby se propekly a byly lehce lepivé. Limetovou přidejte do mísy spolu se zelím, mrkví, cibulí a jablkem, pořádně promíchejte a dochuťte. Klobásky podávejte s ovocným zelným salátem a natrženými bramborami pečenými ve slupce.

Další recepty