Saláty

Trhaný listový salát s medovo-vinnou zálivkou a tyrolským špekem

Vinná inspirace

4 porce

trhané listové saláty
300 ml červeného vína
2 lžíce medu
sůl a pepř
1 hrst červených hroznů
1 lžíce cukru krupice
1 lžíce másla
30 ml oleje z hroznových semínek
20 ml olivového oleje ex. virgin
12 tenkých plátků tyrolského špeku
toast

Víno svaříme na 1/5, necháme trošku vychladnout, přidáme med, osolíme a opepříme a postupně zašleháváme po troškách oba oleje až do vzniku emulze.

Hrozny rozkrojíme podélně napůl, odstraníme pecičky, lehce posypeme cukrem a krátce zpěníme na másle na pánvi a necháme vychladnout.

Trhané listy salátu zlehka promícháme společně se zálivkou, klademe na talíř a dekorujeme hrozny a tyrolským špekem.

Podáváme s křupavým toastem.

Další recepty