Polévky

Italská polévka Minestrone

vývar
olivový olej
sůl
cibule
fazole
sezónní zelenina podle vaší chuti (řapíkatý celer, zelí, cuketa, papriky, mrkev, květák)
brambory
rajčata
bazalka
parmezán na posypání

Cibulku orestujeme na olivovém oleji, přisypeme nakrájenou zeleninu, množství zeleniny kombinujeme podle chuti, krátce orestujeme a osolíme, mezitím si nakrájíme brambory na kostky a přidáme ke směsi. Vše zalijeme vývarem nebo vodou. Polévku za stálého míchání necháme zavařit. Vaříme 15 až 20 minut. Přidáme fazole, které předem uvaříme nebo použijeme sterilované. Na pánvi na olivovém oleji krátce orestujeme nakrájená rajčata s bazalkou a přidáme do polévky. Před podáváním posypeme nastrouhaným parmezánem.

Další recepty