Vaření s nutriční poradkyní Blankou Sekerovou

na 2 litry

4 sáčky ovocného čaje (nebo 4 lžíce sypaného čaje)
1 biopomeranč (i s kůrou) + skrojky na ozdobu
1 červené jablko
500 ml pomerančového džusu
1 lžíce hrozinek, propláchnutých horkou vodou
5 hřebíčků
1 svitek skořice
2 hvězdičky badyánu + svitky skořice na ozdobu
2 lžíce cukru
med a citrónová šťáva na dochucení

Omyté ovoce nakrájejte na úhledné tenké kousky, případně na kolečka. Jablka zbavte jádřinců, slupky neloupejte. V hrnci přiveďte k bodu varu džus. Pak vhoďte čaj a přilijte 1,5 l vroucí vody. Celou dobu udržujte tekutinu horkou, ale ne vroucí. Přidejte ovoce, rozinky, koření a cukr. Plamen udržujte na minimu. Zahřívejte pár minut. Až ovoce trochu změkne, sejměte hrnec z ohně a nechte punč mírně zchladnout.

Vyjměte koření a nápoj dochuťte medem a citronóvou šťávou. Podávejte ozdobené svitkem skořice a/nebo skrojkem pomeranče.

Další recepty