Ryby a mořské plody

Na másle pečený losos s ragú guacamole

Zdravý oběd po asijsku

1 porce

1 lžíce oleje (slunečnicový)
1 lžíce másla
sůl
pepř

Filet z lososa zbavíme šupin a omyjeme, kůži lehce nařízneme, osolíme a opepříme.

Filet z lososa vložíme na rozpálenou pánev kůží dolů, krátce rukou přitlačíme aby se kůže nezkroutila a pomalu pečeme až nám kůže zezlátne. Lososa obrátíme, na pánev přidáme kostičku másla které po rozpuštění pomocí lžíce chvilku přelíváme přes lososa.

Lososa podáváme propečeného médium.

Guacamole

1× avokádo
na špičku nože sekané čerstvé feferonky
na špičku nože česnekového pyré
1 lžička citronové šťávy
1 pol. lžíce ol. oleje
1× malé rajče
1× malá červená cibule (krájená na drobno)
sůl
pepř

Avokádo rozkrojíme napůl, vydlabeme dužninu lžící do misky a vidličkou rozmačkáme (můžeme krájet na malé kostičky) přidáme zbytek surovin mimo rajče a dobře ale opatrně zamícháme, rajče spaříme vařící vodou, sloupneme z kůže, rozkrojíme na čtvrtiny a zbavíme jadřinců, zbylou dužninu nakrájíme na malé kostičky a přimícháme do avokáda.

Další recepty