Maso

Kachní prsíčka na karamelizované šalotce s krupicovými noky

Vaříme s mistrem kuchařem Tomášem Kalinou.

170g kachních prsou
30g šalotky
1dcl červeného vína
20g cukr krystal (krupice)
100g krupice
3dcl mléka
10g strouhaného parmazánu
sůl
20g másla
0,5dcl slunečnicového oleje
snítek tymiánu
snítek rozmarýnu
1 stroužek česneku

Kachní prsíčka lehce osolíme a opečeme, nejdříve ze strany kde je tuk. Poté dáme do trouby a pečeme na 150 stupňů asi 12 minut (dle velikosti prsa).

Šalotku nakrájíme na měsíčky, lehce restujeme na slunečnicovémém oleji, až trošku změkne přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, poté podlijeme červeným vínem a necháme svařit.

Dle chuti dosolíme.

Uvedeme do varu mléko a přidáme krupici, osolíme, přidáme poloviční dávku parmazánu a mícháme dokud kaše nezhoustne.

Potom jí vlijeme na rovný plech nebo pekáček - necháme vychladnout a vykrajujeme kolečka nebo měsíčky.

Při podávání posypeme parmazánem a dáme do trouby zapéct. Kachní prsíčka vyjmeme z pánvičky a do výpeku zašleháme máslo. Prsíčka nakrájíme na plátky.

Další recepty