Různé

Pomerančové překvapení

Vaříme s Miroslavou Kuntzmannovou.

200 ml rýže
200 ml vody
200 ml mléka
špetka soli
hrst rozinek
2 pomeranče
několik lístků meduňky
cukr podle chuti
200 ml bílého jogurtu nebo zakysané smetany
špetka drceného bílého pepře
limetka nebo citrón na ozdobení

Dobře propranou rýži uvaříme do měkka v mírně osolené vodě s mlékem. Necháme ji úplně vychladnout. Mezitím omyté pomeranče vodorovně rozkrojíme, dužinu opatrně vydlabeme, abychom neporušili „mističky“ z kůry. Studenou rýži podle chuti osladíme, přidáme rozinky, drcený pepř, na kousky nakrájenou dužinou z pomerančů a natrhanými lístky meduňky. Vše promícháme s jogurtem nebo smetanou. Touto směsí naplníme mističky z pomerančové kůry a necháme dobře vychladit. Před podávání ozdobíme plátkem limetky nebo citrónu. Tento rýžový salát podáváme jako příjemnou změnu buď ke svačině nebo též jako desert.

Další recepty