Saláty

Těstovinový salát s tuňákem a bylinkami

Vaříme s Miroslavou Kuntzmannovou.

250g těstovin (nejlépe vřetena, mušličky, mašličky)
1 konzerva drceného tuňáka ve vlastní šťávě – 185 g
100 g Lučiny
1 lžička olivového oleje
svazek bylinek (petrželka, oregáno, estragon, …)
několik lžic bílého jogurtu
cca 10 oliv

Těstoviny uvaříme podle návodu, pozor nerozvařit! Pak je propláchneme studenou vodou a necháme dobře okapat. Lučinu rozdrobíme do mísy, přidáme na kolečka nakrájené vypeckované olivy, tuňáka i se šťávou, uvařené těstoviny a vše promícháme. Podle chuti dosolíme a opepříme. Promícháme s bílým jogurtem a najemno nasekanými bylinkami. Podáváme vychlazený na listech hlávkového salátu, obložený olivami a plátky citrónu.

Další recepty