Ryby a mořské plody

Pečený losos v bylinkové krustě s restovanou sezónní zeleninou, vařenými bramborami

Vaří nám mistr kuchař Lukáš Čížek k růžovému vínu.

Losos 700g

Vejce 1ks

Kuřecí prsa 150g

Brambory 600g

Mrkev s natí 50g

Cuketa 60g

Chřest 50g

Červená cibulka 60g

Bazalka čerstvá 15g

Bylinky čerstvé 20g

Olivový olej 0/2 l

Parmezán 30g

Smetana 0,2 l

Máslo 50g

Sůl mořská 10g

Med 10g

Šafrán 1g

Bílý pepř 2g

Losos: Lososa očistíme, stáhneme z kůže naporcujeme a okořeníme mořskou solí.

Z kuřecích prsou, omytých a nasekaných bylinek a vejce uděláme tyčovým

mixérem jemnou fáš a dochutíme solí a bílým pepřem.

Fáš rozetřeme v 5. porcích na potravinářskou fólii a přidáme lososa, zabalíme

do válečku a necháme 1/2hodiny ztuhnout v lednici. Pak pečeme v troubě

při 170°C cca 10min. Při podávání rozřízneme.

Vařené brambory: : Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme a vaříme v osolené vodě.

Uvařené brambory omastíme máslem a zdobíme nasekanou

a omytou pažitkou.

Restovaná zelenina: Cuketu, mrkev, chřest, šalotku očistíme, omyjeme a

nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu restujeme na olivovém oleji

přidáme med a dochutíme solí a čerstvými bylinkami.

Šafránová omáčka: Do výpečku, který jsme získali pečením lososa,

přidáme máslo, smetanu, šafrán a redukujeme do zhoustnutí.

Dochutíme solí.

Další recepty